Politiebericht dodelijke schietpartij Frederikshoopweg

Schuttter, ex-man van slachtoffer, op de vlucht – Jongen (21), neefje van verdachte, aangehouden

De 42-jarige Helianthe W. is woensdagmiddag 16 juni bij haar woning aan de Frederikshoopweg door haar ex-partner met een vuistvuurwapen neergeschoten. De 49-jarige schutter W.L. koos vervolgens het hazenpad. De 21-jarige S.S., die in gezelschap was van de verdachte, kon na verkregen informatie diezelfde avond door leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) in de Van Hattemweg worden aangehouden, zo meldt het Korps Politie Suriname donderdagmiddag 17 juni.

Agenten van het politiebureau Latour troffen na de melding van het schietincident Helianthe W. bloedend in de woning aan. Uit het voorlopig politoeonderzoek komt naar voren, dat het slachtoffer geen relatie meer heeft met W.L. De man haalde zijn ex-partner zondag 13 juni op haar woonadres op en reed met haar naar de omgeving van Santo Boma. Daar mishandelde de man de vrouw en liet haar langs de weg achter. De vrouw schakelde de politie in en deed van de mishandeling aangifte op het politiebureau Santo Boma.

W.L. ging woensdag samen met zijn neefje S.S. weer naar het woonadres van zijn ex, kennelijk om rekenschap te gaan vragen. Het pakte vermoedelijk verkeerd uit voor de man, waarna hij een vuistvuurwapen tevoorschijn haalde en enkele schoten loste op zijn ex-vrouw. Het slachtoffer werd geraakt in haar rug en haar borststreek. Bij aankomst van de politie was de vrouw niet aanspreekbaar. Met een ambulance werd de vrouw afgevoerd naar de afdeling Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Zij is in de opgenomen en zal vermoedelijk geopereerd moeten worden.

S.S. die na de schietpartij geen melding deed bij de politie werd overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten die belast is met het verdere onderzoek in deze zaak. 

Na overleg met het Openbaar Ministerie is hij door de politie in verzekering gesteld. Aan de opsporing en aanhouding van de schutter wordt gewerkt.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: