Germain May wil doodskisten doneren aan families die het moeilijk hebben

Op de Facebook-pagina van ‘De natuur heeft kracht’ stond woensdag 16 juni, dat May doodskisten wil doneren aan families die het moeilijk hebben om hun familie naar hun laatste rustplaats te brengen. De kisten zijn bestemd voor mensen die overleden zijn aan het Covid-19 virus. De transportkosten worden ook deels betaald door May. Men moet wel een doktersverklaring als bewijs meenemen om aan te geven, dat de persoon gestorven is aan het virus.

In gesprek met Dagblad Suriname zegt Germain May: ‘Het enige is dat ik wil helpen, ik ben een Surinamer, ik ben hier geboren en we hebben altijd geleerd om elkaar te helpen. We zien dat mensen dood gaan aan het virus, we kunnen niks doen. Ik heb geprobeerd om te helpen met het Super Fever medicine, maar dat mag ik niet meer verdelen. Maar, mensen gaan dood en alles is duur in Suriname. Er zijn heel wat gezinnen die het niet kunnen permitteren, dat heb je niet in je planning gezet, dat je een familielid moet begraven. Covid-doden begraven is iets duurder.’

‘Ik heb gesproken met een uitvaartbedrijf en ze hebben me aangegeven hoeveel de kisten kosten, ongeveer SRD 3.000-4.000. Ik ga dat dus bekostigen en een deel van de transport. Ik wil maximaal SRD 5.000 uitgeven aan mensen die het moeilijk hebben. Zo kan ik de rust in mij vinden, ik weet dat ik de super fever medicine niet mag verdelen, maar dan kan ik hiermee wel helpen. Al deze dingen doe ik uit mijn eigen inkomsten. Ik geef 60 procent van de inkomsten van de oso dresi’s terug aan de gemeenschap. Ik ben ook psycholoog en ik doe ook spiritueel werk.’

May zegt verder, dat hij op dit moment verlichting wilt brengen voor ongeveer 100 gezinnen, het gaat dus om 100 kisten. ‘Ik hoop ook natuurlijk, dat de mensen gebruik blijven maken van de verschillende oso dresi’s, er staat geen prijs op gezondheid. Als mensen de verschillende oso dresi’s blijven kopen, dan hebben we meer inkomsten en daaruit kunnen we veel meer gezinnen helpen. Er zijn enkele mensen die al hebben gebeld, dus zo gaat het eraan toe.’

SK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: