‘Aanpak goud- en houtsector kan Suriname redden’

Als het aan ABOP-parlementariër Edward Belfort ligt is het IMF (Internationaal Monetair Fonds) niet nodig, omdat het land over voldoende rijkdommen beschikt die bij een goede controle voor voldoende financiële middelen zorgen waar iedereen de voordelen van zal ervaren.

Het Assembleelid zegt, dat wanneer er sprake is van besparingen de schulden betaald kunnen worden. “Als de minister van Financiën stelt, dat hij bespaart, waarom worden dan de schulden niet betaald?”, vraagt Belfort zich retorisch af.

De volksvertegenwoordiger ziet graag een overzicht tegemoet van de besparingen per ministerie, omdat hij merkt dat er diverse sectoren zijn die met problemen te kampen hebben. Deze problemen zouden opgelost kunnen worden wanneer de goud- en houtsector aangepakt worden. “Want het geld zit in die sectoren.”

Hij merkt op, dat in plaats dat de scalians verwijderd worden er juist scalians bijkomen, terwijl er geen controle is op de hoeveelheden goud die worden gewonnen. Inzake de 500.000 kuub hout dat geëxporteerd wordt ziet de parlementariër liever vandaag dan morgen een stop. Per kuub kan Suriname 300 US$ verdienen. “Als het hout hier zelf verwerkt wordt zijn de verdiensten zelfs vele malen hoger”, laat Belfort weten. Hij ziet een enorme groei voor Suriname wanneer de regering de smokkel van hout kan oplossen. 

RB 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: