Veteraan acteur Chandrashekhar overleden op 97-jarige leeftijd

Veteraan acteur Chandrashekhar is op 97-jarige leeftijd overleden. Hij was al enige tijd ziek en is woensdag in zijn woonplaats overleden. Zijn zoon, professor Ashok Chandra Shekhar, zei dat de crematie later op de dag zal plaatsvinden in het crematorium van Vile Parle in Mumbai. “Hij lag een dag in het ziekenhuis, afgelopen donderdag. We brachten hem terug naar huis en hadden alle faciliteiten, inclusief zuurstof, achter de hand voor het geval het nodig zou zijn. Gisteravond was hij in orde. Het einde was vredig,” zei Ashok.

Chandrashekhar heeft in zijn lange carrière meer dan 250 films en talrijke tv-shows gedaan. Hij begon zijn carrière als junior artiest en groeide daarna uit tot een vooraanstaand karakteracteur. Hij speelde in ‘Surang’ de hoofdrol (1953) en speelde daarna onder meer in ‘Mastana’ (1954), ‘Basant Bahaar’ (1956), ‘Kaali Topi Laal Rumaal’ (1959), ‘Barsaat Ki Raat’ (1960), ‘Rustom-e-Baghdad’ (1963) en ‘Kanyadaan’ (1968). Ook zijn optreden als Arya Sumanta in Ramanand Sagar’s iconische TV-show Ramayan is memorabel. Zijn laatste film was ‘Khauff’ (2000).

Hij was ook voorzitter van de Cine Artistes Association (CINTAA) van 1985 tot 1996. De organisatie heeft zijn overlijden bevestigd.

Hij werkte met alle grote regisseurs van die tijd, waaronder V. Shantaraam, Bhagwan, BR Chopra, Manmohan Desai, Prakash Mehra, Shakti Samanta en Ramanand Sagar. Hij speelde ook belangrijke rollen in films met acteurs variërend van Dilip Kumar, Dev Anand, Bharat Bhushan tot Rajesh Khanna en Amitabh Bachchan.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: