SLM-directeur De Haan: ‘Leasen en inhuren vliegtuigen tijdelijke maatregel tijdens uitvoer Herstelplan 2023’

‘Nu geen plannen om piloten en cabinepersoneel te ontslaan’

De gehuurde SLM B737-700 (PZ- TCT) werd 12 juni op de luchthaven van Miami, Florida (VS), weggesleept bij de terminal en aan de ketting gelegd. Volgens de luchtvaartmaatschappij heeft zij vanwege de precaire financiële situatie niet tijdig kunnen voldoen aan de betalingsverplichtingen van de lessor van de gehuurde kist.

Een dag later maakte de SLM al bekend, dat de  B737-700 geen deel meer zal uitmaken van haar vloot. Vluchten in de regio zullen tot nader order met ingehuurde vliegtuigen worden onderhouden.

Dat besluit doet een aantal vragen rijzen. Hoe gaat de in financieel zwaar verkeer verkerende luchtvaartmaatschappij het leasen/inhuren van toestellen bij andere maatschappijen betalen en wat gebeurt er met het eigen cabinepersoneel en de piloten?

In antwoord op die vragen zegt SLM-directeur Paul de Haan tegenover de redactie van Dagblad Suriname: ‘Dat leasen en inhuren betreft een tijdelijke maatregel gedurende de uitvoer van ons Herstelplan Vision 2023. Doelstelling is natuurlijk weer eigen vliegtuigen op de routes. Het betreft een tijdelijke maatregel.’

Op de vraag hoe de SLM denkt het inhuren/leasen van vliegtuigen te kunnen betalen, antwoordt De Haan: ‘Qua financiering begrijpt u natuurlijk dat ik daar niets over kan zeggen.’

Momenteel zou de leiding van de SLM niet van plan zijn om eigen piloten en cabinepersoneel te ontslaan. Zij zitten nu zonder werk. De ingehuurde toestellen van andere luchtvaartmaatschappijen hebben hun eigen personeel aan boord.

De Haan: ‘Er zijn nu geen plannen om dat niet of anders te doen. Het zou in het kader van een tijdelijke maatregel natuurlijk geen business sense maken om nu met alle kosten en emotie afscheid te nemen en dan over een paar maanden weer aan te nemen.’

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: