Ministerie van Onderwijs evacueert 18 leerkrachten en 36 kinderen uit district Sipaliwini

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft op zondag 13 juni 18 leerkrachten en 36 kinderen overgebracht naar Paramaribo vanuit Stoelmanseiland, Goninimofo Kriki en Malobi in het district Sipaliwini, zo meldt de voorlichtingsdienst van de regering dinsdagavond 15 juni.

Extreme wateroverlast heeft voor een nijpende situatie gezorgd waarbij het water in bepaalde gebieden meer dan een meter hoog in de huizen en de scholen stond. 

Op het vliegveld Zorg en Hoop werden de leerkrachten verwelkomd door minister Marie Levens, waar ze haar bewondering en dankbaarheid uitsprak voor het feit dat de leerkrachten onder uitdagende omstandigheden bereid zijn te werken in het binnenland. 

Twee leerkrachten en een kind te Kwamalasamutu en Sipaliwini Savanne worden waarschijnlijk woensdag per helikopter overgebracht naar Paramaribo. Het ministerie is druk doende een oplossing te zoeken om alle leerkrachten veilig naar Paramaribo te brengen. 

Minister Levens heeft ook aangegeven, dat ze de leerkrachten apart zal ontvangen om samen na te gaan hoe de achterstanden zullen worden ingelopen en hoe het schooljaar op een aanvaardbare manier kan worden afgesloten.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: