Afgebrand drugsvliegtuigje ontdekt in Guyana, na eenzelfde vondst bij Kaaimangrasi, Suriname

Het Guyanese ministerie van Binnenlandse Zaken heeft dinsdag 15 juni bekendgemaakt, dat een vliegtuigje was gezien in de Kwakwani regio van het land. Het vliegtuigje landde vervolgens en werd vervolgens volledig verbrand aangetroffen. Onderzoek identificeerde een uitgebrande Cessna 206, maar daarbij werden geen illegale drugs of verbrande lichamen ontdekt. 

Guyanese media melden, dat dit wijst op een opzettelijke landing en verbranding van bewijs en dat de inzittenden zich mogelijk nog in het gebied bevinden. De Guyana Police Force (GPF) heeft een zoekactie ingezet om betrokken personen te onderscheppen.

Vondst Kaaimangrasi

Guyanese media stellen verder, dat maandag een ander vliegtuig boven Zuid-Guyana gezien was. Er werden pogingen gedaan door de GPF om het te onderscheppen, maar het vliegtuig wist te landen in Kaaimangrasie, Suriname.

Hieromtrent bracht de Communicatie Dienst Suriname, CDS, maandag een persbericht uit. De voorlichtingsdienst van de regering gaf aan, dat na gedegen nationale en internationale voorbereiding in het Kaaimangrasi-gebied een grote hoeveelheid cocaïne in beslag was genomen. Het ging om in totaal 14 balen van vermoedelijk rond de 30 kilo per baal. Het gaat dus om een geschatte hoeveelheid van zo’n 490 kilo. In de omgeving werd  een afgebrand vliegtuig ontdekt, dat vermoedelijk in verband gebracht kan worden met de onderschepte cocaïne. Aan de aanhouding van verdachten betrokken bij dit drugstransport wordt gewerkt, ,aldus de CDS.

Vermeldenswaard is, dat de afstand tussen de locaties van de afgebrande toestellen ruim 350 kilometer is. Een toestel is dus nabij Kwakwani in Guyana ontdekt, terwijl in Suriname het afgebrande toestel in Kaaimangrasi, in het district Commewijne, werd gevonden.

Onlangs werd te Tafelberg in Suriname een partij van zo’n 900 kilo cocaïne onderschept, vermoedelijk gedropt door een vliegtuigje. Die vondst was het resultaat van gezamenlijk onderzoek van Guyanese en Surinaamse justitie- en politiediensten.

Afgelopen maand onderschepte de Guyanese autoriteiten nog een vliegtuigje met 450 kilo coke aan boord bij het inheemse dorp Orealla. DE beide inzitenden van het toestel verklaarden dat ze met een lading magbesium onderweg waren naar Suriname. Maar, het ging dus om cocaine.

Het Korps Politie Suriname bracht dinsdagavond 15 juni onderstaand persbericht uit, in navolging van het al eerder uitgegeven bericht van de Communicatie Dienst Suriname.

SAM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: