Parlementariër Sidik Moertabat: ‘Toename bereidheid Covid-19 vaccinatie zeer goede ontwikkeling’

‘Vaccinatie, het middel naar normalisatie voor de totale natie!’

Het Assembleelid Imaam Hadji Sidik Moertabat, die tevens voorzitter is van de Vaste Commissie Defensie in De Nationale Assemblee, noemt de toename in de bereidheid tot Covid-19 vaccinatie een zeer goede ontwikkeling. Dit geeft de VHP-parlementariër uit Wanica te kennen tegenover Dagblad Suriname. Moertabat heeft zich tijdens de total lockdown weekenden georiënteerd op de verschillende locaties waar een ieder terecht kon om zich te vaccineren tegen het Covid-19 virus.

Zo snel mogelijk terug naar normalisatie

De parlementariër stelt dat in het afgelopen weekend landelijk rond 17.000 personen zijn gevaccineerd. “Hetgeen alleen maar aangeeft, dat de mensen bewuster zijn geworden, dat het  nemen van het vaccin nu fundamenteel is, willen we zo snel mogelijk terug gaan naar normalisatie. Vermelding verdient dat in tegenstelling tot de eerdere vaccinatiedagen, het nu veel ordelijker en vlotter is verlopen en de mensen ook niet langer in de rijen hoefden te staan om geholpen te worden.”

Tijdens de rondleiding heeft Moertabat ook gesprekken gevoerd met leden van het vaccinatieteam en enkele medewerkers van het vrijwilligerskorps die zich spontaan hebben aangediend om de nodige ondersteuning te geven om het geheel succesvol te doen verlopen. Het parlementslid is zeer ingenomen met de totale burgerparticipatie in deze en de animo van de mensen zelf die nu gevaccineerd wensen te worden. Dit ondanks de geruchten en fake news die de ronde doen op social media met betrekking tot het vaccin. “Opmerkelijk is wel dat er bij de verschillende priklocaties immens lange rijen worden aangetroffen wat aangeeft dat de bereidwilligheid om te vaccineren toeneemt. Deze ontwikkeling stemt ons bijzonder goed, want het is de enige manier om uit deze Covid-crisis te komen.”

Vaccineren belangrijk 

De parlementariër stelt verder, dat uit het gesprek met arts Filemon aan de orde kwam, dat de total lockdown, vooralsnog, niet het gewenste resultaat heeft opgeleverd, gelet op het aantal besmettingen dat dagelijks blijven toenemen.

“Het is daarom een ieders verantwoordelijkheid nu, dat wij de bewustwordingscampagne bij de mensen moeten gaan opvoeren en intensiever aan te pakken, desnoods huis aan huis om ze te overtuigen om zich te laten vaccineren.”

De parlementariër heeft voor het komend weekend een bezoek gepland aan Tamanredjo, in het district Commewijne. “Als volksvertegenwoordiger en geestelijke in de Islam doe ik van hieruit een beroep op een ieder in Commewijne alsook de besturen van alle moskeeën, om de leden op te roepen om zich massaal te laten vaccineren.” Hij drukt een ieder nogmaals op het hart om zich te laten en niet te mogen behoren tot de groep van ongehoorzamen die negativiteit verspreiden inzake het vaccineren en alle gevolgen van dien. “Waar er bij de uitbraak van deze pandemie geen oplossing was en je moest hopen dat je het overleefde, is er nu wel een middel en het is wetenschappelijk bewezen dat het werkt. Vaccinatie, het middel naar normalisatie voor de totale natie”, besluit Imaam Hadji Sidik Moertabat.  

SAM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: