Minister Ramadhin schenkt beschermingsmiddelen en voedselpakketten aan bewoners Nickerie

Tijdens zijn bezoek aan Wageningen heeft minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid maandag ten behoeve van verschillende gebieden in het district Nickerie middelen geschonken ter bescherming tegen het Covid-19 virus, zo bericht de Communicatie Dienst Suriname dinsdagavond 15 juni.

Zijn bezoek aan het rijstdistrict was in het kader van het project “Landelijke distributie van voedselpakketten” van de overheid. dat gecoördineerd wordt vanuit het Bureau Eenheid van het Kabinet van de President. Net als zijn collega’s heeft minister Ramadhin ook voedselpakketten overhandigd in Wageningen.

De bewindsman zej, dat de regering de in nood getroffen gebieden ondersteund met minimale basisgoederen. 

‘Ik ben vandaag hier om ook persoonlijk mijn bijdrage te leveren en te oriënteren in het gebied. Naast andere gebieden hebben we ook in Wageningen te maken met de verspreiding van de Covid-19 virus en los daarvan ondergelopen gebieden. Het is heel jammer om aan te zien, maar gelukkig zien we dat grote delen van het water zijn teruggetrokken. Het stemt goed, maar de bedoeling is dat we de samenleving moeten gaan ondersteunen.’

Ramadhin is van mening dat deze actie van de regering niet bij een persoonlijke en eenmalige actie zal blijven. 

Ik denk dat er een goede en structurele oplossing gevonden moet worden voor dit probleem en dat we ook moeten kijken hoe wij dit probleem in de toekomst kunnen oplossen.’

Volgens hem moeten mensen zich zoveel mogelijk proberen te houden aan de Mohana-maatregelen, dus mondkapje op, handen wassen, en afstand houden. Hij zei ook te hopen, dat de samenleving kan inzien dat de regering in ieder geval denkt aan personen die in nood verkeren en hen niet in de steek laat.

De minister had verder speciaal voor Apoera twee ventilatiemeters, 5.000 mondkapjes en 80 liter alcohol geschonken aan de districtscommissaris van Kabalebo Josta Lewis.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: