Oppenheimer ‘bondholders’ wijzen voorstel regering 70 procent schuldkorting af

De zogenoemde Oppenheimer bondholders hebben maandag 14 juni vanuit Londen, Boston en New York via een persbericht bekendgemaakt, dat zij het voorstel van de regering Santokhi-Brunswijk voor een 70 procent schuldkorting afwijzen.

De regering had dat voorstel om uitstel van betaling en schuldvermindering op 2 juni gedaan. De vordering van de schuldeisers van de twee Oppenheimer-leningen zou nu ruim US$ 700 miljoen bedragen.

De regering had een zogenoemde grace periode gevraagd van vier jaar. De eerste aflossing zou pas in 2025 te hoeven worden voldaan.

Volgens de ‘Creditor Committees’, die de onderhandelingen met de regering voerde namens de schuldeisers schrijft maandag, dat de regering gefaald heeft om te goeder trouw te onderhandelen over de voorwaarden van de schuldsanering. Zij zijn van oordeel, dat de voorstellen van regering geen gefundeerde basis vormen om verder te kunnen onderhandelen. 

Ook zou aldus de ‘Creditor Committees’ door de regering in onvoldoende mate duidelijkheid zijn verstrekt over de economische vooruitzichten van Suriname. 

‘Na zorgvuldig beraad, ook met andere obligatiehouders, is het Comité  echter van mening dat het proces dat Suriname en zijn adviseurs zijn aangegaan jegens obligatiehouders wezenlijk tekortschiet in de toezeggingen die Suriname heeft gedaan om de instemming van de obligatiehouders met de instemming van maart te bewerkstelligen.’

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: