Dorpen benedenwaarts stuwdam kampen met wateroverlast door openen spuikleppen dam


Door het openen van de spuikleppen in de Afobakadam om het overtollig water in het meer te lozen, worden de gebieden benedenwaarts van de stuwdam geteisterd door wateroverlast. Vooral de dorpen Klaaskreek en Nw Lombe hebben enorm last hiervan. De steigers van beide dorpen zijn onder water.

Klaaskreek zit ook zonder stromend water, vanwege het feit dat het  waterleidingstation is ondergelopen. Mensen die langs de rivier hun kostgrondjes hebben zijn hun aanplant kwijt door het water.

Volgens een districtsecretaris van het commissariaat Brokopondo wordt de situatie samen met Staatsolie in de gaten gehouden. Vertegenwoordigers van Staatsolie waren op de Surinamerivier om poolshoogte te nemen.

VP

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: