Zo’n 490 kilo cocaine onderschept in Kaaimangrasi-gebied – Uitgebrand vliegtuig gevonden

Na gedegen nationale en internationale voorbereiding is maandag 14 juni een actie uitgevoerd door een gemengde eenheid bestaande uit onder andere Surinaamse inlichtingen- en veiligheidsdiensten in samenwerking met de politie, zo meldt de voorlichtingsdienst van de regering. 

De actie heeft erin geresulteerd dat een grote hoeveelheid cocaïne in beslag is genomen. Het gaat in om 13 balen van vermoedelijk rond de 30 kilo per baal, totaal zo’n 400 kilo.  Later werd in de directe omgeving nog een baal gevonden, waardoor het totaal brutogewicht op 490 kilo is komen te staan.

De eenheid stuitte na gedegen speurwerk ook op een afgebrand vliegtuig, dat in verband gebracht kan worden met de onderschepte drugs. De actie werd uitgevoerd in het Kaaimangrasi-gebied. De diensten werken aan de aanhouding van personen betrokken bij deze cokesmokkel.

Vanaf zijn aantreden heeft president Chandrikapersad Santokhi aangegeven dat hij harde klappen zou toebrengen aan de drugswereld. Hierbij wordt met nationale en internationale inspanningen getracht om Suriname tot een steeds minder aantrekkelijke plek te maken voor drugssmokkelaars en verkopers, aldus de Communicatie Dienst Suriname.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: