‘Hopen dat de komende maatregelen een verandering met zich mee brengen’

Enkele kleine ondernemers hopen dat de komende maatregelen een verandering met zich mee brengen. In een gesprek met de redactie van Dagblad Suriname geeft Benito, een kleine ondernemer aan, dat hij veel schade heeft geleden door de aangepaste maatregelingen van 31 tot en met 18 juni en ook voorheen.

‘Mijn kleine zaak is dicht, ik kan niets doen en weet ook niet hoe ik mijn vaste lasten moet betalen. Ik hoop dat de komende maatregelen toch goed voor mij gaan verlopen. Tijdens de total lockdown werd ik uiteindelijk genoodzaakt ook mee te doen aan de verkoop, maar van huis uit. De meeste mensen in mijn omgeving kwamen toch groenten kopen, omdat veel mensen nog hun inkopen doen. 

‘Het heeft mij uiteindelijk ook een idee gegeven om ook een stand bij mij op te zetten’, zegt een groente verkoper. Over het algemeen hebben wij groenten verkopers wel veel geleden onder de total lockdown en met de beperkte verkooptijd. Groente, waaronder boulanger, die een paar dagen nog geleden SRD 35 was, is nu te vinden tussen SRD 20 en SRD 25. Dus daar komt een verandering. Ik ben ook nog bezig waar de prijzen nog meer kunnen veranderen om elkaar te helpen. Maar, uiteindelijk kan ik het niet alleen. Ook andere groente verkopers moeten het ermee eens zijn. Ik kijk uit en hoop ook, dat er een verandering komt. We moeten ons gezin voeden en ons kleden en dat geeft aan, dat wij geld moeten zien te maken. Met deze maatregelen lukt het niet’, aldus de groente verkoper.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: