Zo’n 50 personen in Para registreren zich die door wateroverlast zijn getroffen

Distrisctssecretaris Marvin Moesan, woordvoerder van het Burgerinformatie Centrum Para, is tegenover Dagblad Suriname maandag 14 juni ingegaan op de stand van zaken weer met betrekking tot de registratie van huishoudens, landbouwers en micro ondernemers die getroffen zijn door wateroverlast.

“Volgens het Beheer Bestuurs Ressorten, heeft een 50-tal mensen zich geregistreerd via onze info-lijn, voor geleden schade als gevolg van de recente wateroverlast.  Het betreft huishoudens, kleine landbouwers en micro ondernemers in Para-Noord (Bijlhoutweg), Para-Oost (La Vigilantia) en Para Zuid (Wana Pasi). De schade ligt in plantmateriaal (landbouwproducten), pluimvee (kippen), huishoudapparatuur, meubels en bouwmateriaal. In één specifiek geval vraagt de slachtoffer naar een minigraver voor hulp bij afwateringswerken. Er is een schadeoverzicht gemaakt voor de het ministerie van Regionale Ontwikkeling, de regering en het NCCR (Nationaal Coordinatie Centrum voor Rampenbeheersing). De rapportage zal  vandaag geschieden naar de regering toe.”

Moesan geeft verder aan, dat de natte infrastructuur in Para-Zuid en Para-Noord intussen is aangepakt. De waterwegen in deze ressorten zijn opgeschoond. Alle afvoertrenzen- en kanalen zijn opgehaald.

“Ik heb mij gisteren persoonlijk begeven in plantage Vierkinderen en heb kunnen constateren, dat er geen sprake is van wateroverlast. In vele gebieden trekt het water in afvoerkanalen en trenzen snel weg. Voor de rest zijn het de hoofdaders, rijweg West Suriname en rijweg naar Maphane die als gevolg van de regenval en zwaartransport in deplorabele staat zijn komen te verkeren. Het is vanzelfsprekend dat wordt overgegaan tot rehabilitatie van de zandwegen in Para, want die zijn door de regenval ook in conditie verslechterd.”

SK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: