Bedrijven doen steeds meer beroep op werknemers om zich te laten vaccineren

Recentelijk doen heel wat bedrijven een beroep op hun werknemers om zich te laten vaccineren. Het is geen verplichting, maar door te vaccineren hopen ze ook een bijdrage te leveren aan het indammen van het virus en ook ter bescherming van hun personeel. De redactie van Dagblad Suriname vroeg naar de reactie van enkele werkende burgers.

De reactie van een burger: “Ik vind het prima, want zo kunnen we elkaar helpen en beschermen. Anderen zijn tegen het Covid-vaccin, maar geen nood dat is hun mening. Maar niet om zulke mensen gaan we het  leven van een ieder in gevaar zetten toch? Velen noemen het discriminatie, maar dat is het niet. Naar mijn denken vind ik het prima. Wil je dan niet vaccineren, dan maar een werkplek zoeken waar het vaccineren niet vereist is en dan zo anderen de kans geven om te werken die wel gevaccineerd zijn.”

Een andere burger geeft aan dat hij niet tegen vaccineren is. “Ik heb nogal wat twijfels over het vaccin. Natuurlijk wil ik niet besmet raken met het virus, maar ik wil ook niet ziek worden door het vaccin. Zoveel verhalen doen de ronde over het vaccin, op den duur weet ik ook niet wat ik moet geloven. Ook al zou ik erover lezen, wie zegt dat de informatie die daar geschreven staat op waarheid berust? Ik wil zeker geen gevaar vormen voor mijn collega’s. Ik wacht nog een maand of twee om te kijken hoe de situatie eruit zal zien, maar ook om te kijken of het vaccin positief werkt. Als dat het geval is, laat ik me zeker vaccineren.”

SK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: