50 Jaar wereldwijde staalproductie

Van de bronstijd tot de ijzertijd hebben metalen tijdperken in de menselijke geschiedenis bepaald. Als ons huidige tijdperk op dezelfde manier zou moeten worden gedefinieerd, zou het ongetwijfeld het staaltijdperk worden genoemd.

Staal vormt de basis van gebouwen, voertuigen en industrieën, waarbij de productie- en consumptiesnelheden vaak worden gezien als markeringen voor de ontwikkeling van een land. Tegenwoordig is het ’s werelds meest gebruikte metaal en meest gerecyclede materiaal, met 1.864 miljoen ton ruw staal geproduceerd in 2020.

De wereldwijde staalproductie is de afgelopen 50 jaar meer dan verdrievoudigd, ondanks het feit dat landen als de VS en Rusland hun binnenlandse productie hebben teruggeschroefd en meer afhankelijk zijn van import. Ondertussen hebben China en India hun productie consequent uitgebreid om de twee belangrijkste staalproducerende landen te worden.

Ondanks zijn huidige dominantie, zou China zich kunnen voorbereiden om de binnenlandse staalproductie terug te schroeven om overproductie risico’s te beteugelen en ervoor te zorgen dat het tegen 2060 koolstofneutraliteit kan bereiken.

Aangezien de ijzererts- en staalprijzen het afgelopen jaar omhoog geschoten zijn, zou de vraag in de VS snel kunnen afnemen, afhankelijk van de acties van de regering-Biden. Een mogelijke infrastructuur rekening zou investeringen in de staalfabrieken van Amerika opleveren om het aanbod voor de toekomst op te bouwen

Hieronder staan ​​’s werelds huidige toplanden voor de productie van ruw staal tegen de productie van 2020.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: