Nederlands elftal gaat tijdens EK-voetbal niet door de knieën

‘We doen al best wel veel tegen racisme’

Het Nederlands Elftal zal voor de wedstrijden tijdens Euro 2020 niet knielen als gebaar tegen racisme. Dat maakte aanvoerder Georginio Wijnaldum zaterdag 12 juni bekend tijdens een persconferentie, een dag voor het duel tegen Oekraïne.

‘We hebben besloten het niet te doen. Ten eerste omdat we het ook bij vorige interlands al niet deden, maar ook omdat we al best veel doen tegen racisme, ook met de KNVB.’

De ’knie-tegen-racisme-lvraag’ is wel besproken binnen Oranje, zo liet Wijnaldum weten. ‘Veel spelers deden het al niet. De spelers die in Engeland voetballen deden en doen het wel, maar de rest niet. We zeggen niet dat we al genoeg doen, want het is nooit genoeg totdat er geen racisme is, maar nu knielen we niet.’

De KNVB is een van de initiatiefnemers van de #onelove-campagne tegen racisme in het voetbal.

Nederland speelt zondag 13 juni zijn eerste wedstrijd tegen de Oekraine in de Amsterdam Johan Cruijff Arena. Nederland is van de zes poules ingedeeld in poule/groep C. Nederland speelt in die Groep C na zondag 13 op donderdag 17 juni tegen Oostenrijk en als laatst op maandag 21 juni tegen Noord-Macedonië.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: