EK-voetbal drama in Kopenhagen

De EK wedstrijd tussen Denenmarken en Finland in groep B werd zaterdagmiddag 12 juni vlak voor de rust, in de 42e minuut, gestopt toen de Deense speler Christian Erikssen plots bewusteloos neerviel. Hij liep op dat moment alleen langs de grenslijn en na de val, riepen zijn medespelers meteen om medische assistentie.

De medische staffleden begonnen met reanimeren. Zowel spelers als de fans waren zeer geschokt en hadden zelfs tranen in hun ogen. Zijn Deense medespelers vormden een muur rond hem, zodat hij volledige privacy kon krijgen.

Het was meteen duidelijk, dat de toestand van Eriksen ernstig was. Hij kreeg een hartmassage en zelfs een defibrillator kwam eraan te pas. Eriksen werd uiteindelijk van het veld gedragen op een brancard, in welke toestand is onduidelijk. Al dook er intussen wel een bemoedigend beeld op van de speler van Inter terwijl hij op de brancard lag. De Deen hief zijn hoofd op en had z’n ogen open. Hij werd volgens UEFA in stabiele toestand naar het ziekenhuis gebracht

De wedstrijd werd door Denenmarken gespeeld voor eigen publiek in Kopenhagen, terwijl Finland voor het eerst een EK wedstrijd speelde.

De UEFA tweette na een kwartier dat de wedstrijd wegens medische redenen wordt stopgezet.

Martin Schoots, de manager van Christian Eriksen, zei tegenover de Nederlandse Radio 1, dat hij zelfstandig ademt en praat. Dat heeft hij gehoord van de vader van de speler. Zijn vriendin is bij hem in het ziekenhuis.

Eerder op de dag deelden Wales en Zwitserland de punten in groep A. Na een 0-0 rust werd er 1-1 gelijk gespeeld in Bakoe, Azerbeidjan.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: