Stilte rondom de kwestie minister Diana Pokie

Er heerst een opvallende stilte rondom het onderzoek naar mogelijke incorrecte handelingen die gepleegd zouden zijn door de in ongenade gevallen minister Diana Pokie van Grondbeleid en Bosbeheer. Pokie kwam onder vuur te liggen, mogelijk vanwege onjuiste concessie uitgiften. Zelf ontkent de minister dat ze dergelijke handelingen heeft verricht, maar het wordt als zodanig door de politiek naar buiten gebracht. 

Zij had haar twijfels over de onpartijdigheid van de onderzoekscommissie onder leiding van mr. Anenda Veldman, die onderzoek zou doen naar eventuele onregelmatigheden in het handelen van Pokie.

Daarvoor had ze zelfs president  Chandrikapersad Santokhi een brief geschreven. Deze commissie heeft de rechtmatigheid van handelingen van minister Pokie onvoldoende kunnen beoordelen door het korte tijdsbestek en de twijfel over de integriteit van de commissie. Dat zei de president tijdens een persconferentie op 24 mei, waarin 1 jaar verkiezingen werd geëvalueerd. Hij heeft toen aangekondigd, dat er een nieuwe onderzoekscommissie zou komen. De vraag is of deze commissie inmiddels is geïnstalleerd. Volgens verkregen  informatie is dat nog niet het geval. Dat het onderzoek zolang duurt, roept vraagtekens op bij de gemeenschap. Is het proces zo ingewikkeld, vraagt men zich af.

Dagblad Suriname heeft uit politieke bronnen vernomen, dat wat de uitkomst ook moge zijn van het onderzoek, Pokie niet gehandhaafd zal worden. 

VP

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: