Poll: Burger niet in staat lastenverhogingen na IMF-deal te dragen

Bijna ⅓ van de kiezers op 25 mei 2020 zou nu op geen enkele coalitiepartij stemmen

Uit een door Dagblad Suriname afgelopen dagen gehouden poll op haar website blijkt, dat de vraag of de burger de diverse lastenverhogingen, die het gevolg zullen zijn van de deal die de regering gaat sluiten met het Internationaal Monetair Fonds, IMF, wel gaat kunnen dragen, door 67 procent (653 stemmen) met een ‘nee’ werd beantwoord.

Ongeveer de helft van het aantal uitgebrachte stellen, 326 personen (33 procent), beantwoordde de vraag met een ‘ja’. Uit het aantal nee-stemmers zou overigens ook geconcludeerd kunnen worden, dat veel mensen op dit moment nog niet weten wat de deal met het IMF uiteindelijk gaat betekenen voor de portemonnee van de burger.

Ondanks de repeterende cd van de regering, en vooral president Chandrikapersad Santokhi, waarop wordt getracht uit te leggen waarom de regering überhaupt met het IMF in zee is gegaan en wat een deel met het IMF feitelijk voor de burger, de man en de vrouw van de straat, gaat betekenen. Het is en blijft een ingewikkelde materie voor die man en vrouw van de straat. Hun portemonnee zal uiteindelijk het antwoord geven. 

In een tweede poll werd de vraag gesteld of de kiezer, die met de verkiezingen van 25 mei vorig jaar zijn of haar stem heeft uitgebracht, nu, indien er verkiezingen zouden zijn, weer op dezelfde partij zou stemmen.

Uit de antwoorden van 1.128 stemmers wordt duidelijk, dat zo’n kwart van de kiezers, 335 stemmen, nu op geen enkele coalitiepartij zou stemmen. De uitkomst van de poll zou een helder signaal moeten zijn naar in ieder geval de coalitiepartijen VHP, NPS en ABOP en het tot nu gevoerde regeringsbeleid, dat ondersteund wordt door genoemde partijen.

De VHP komt er nog redelijk goed vanaf met 412 stemmen (37 procent). Gevolgd door de NPS met 21 procent (241 stemmen).

Op de oppositiepartij NDP zouden vandaag 123 stemmers kiezen, 11 procent. De ABOP komt in de poll als partij uit de bus waarop het minste aantal mensen vandaag de dag hun stem zouden uitbrengen: 19 stemmen, 2 procent.

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: