Man (35) tijdens lockdown opgepakt met cocaïne, sukru, marihuana en xtc-pillen

De 35-jarige S.R. is in de nacht van vrijdag 4 op zaterdag 5 juni door de zogenaamde stootgroep van het Korps Politie Suriname (KPS), bijgestaan door militairen van het Nationaal Leger, in het Maikoeproject aangehouden, zo meldt het korps donderdagmiddag 10 juni.

De man, die zich op straat bevond, kon niet exact verklaren wat hij op straat deed. Ook kon hij geen dispensatiebewijs tonen aan de leden van het gemengd team. Alvorens hij in een bus werd geplaatst, werd hij door een agent gefouilleerd. Daarbij werden aangetroffen cocaïne, sukru, marihuana en xtc-pillen, in kleine zip lock zakjes, waarvan een deel in folie was gewikkeld.

Verder trof de politie op de man aan SRD 147,50 en Euro 5. Het geld, dat vermoedelijk van drugs opbrengst afkomstig is, is samen met alle drugs door de politie in beslag genomen, waarna de man werd overgedragen aan de politie van het bureau Geyersvlijt.

Bij de voorgeleiding verklaarde de verdachte dat een man hem de drugs had gegeven om voor hem te houden. Ook gaf hij aan drugsgebruiker te zijn en sinds de Covid-19 pandemie uit stress was begonnen te roken.

Na overleg met het Openbaar Ministerie werd S.R. door de politie in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: