Canada en PAHO doneren ruim 300.000 stuks medische beschermingsmiddelen aan BGVS

In totaal zijn  300.000 stuks medische handschoenen en 18.000 stuks chirurgische schorten zijn woensdag 9 juni door Canada en de Pan American Health Organization, PAHO, overhandigd aan het Bureau Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS). 

Deze noodzakelijke PPE (Personal Protective Equipment) is de tweede donatie vanuit de Canadese overheid dit jaar. De middelen zullen ter beschikking worden gesteld aan de eerstelijns-gezondheidswerkers die hun krachten verlenen gedurende deze derde golf van de Covid-19 pandemie.

Canada komt hiermee weer zijn belofte na, om Suriname te blijven ondersteunen in de strijd tegen Covid-19. De PAHO heeft assistentie verleend bij het aankopen en leveren van de materialen, met de fondsen die door de Canadese overheid ter beschikking zijn gesteld. 

In april van dit jaar werden aan het ministerie van Volksgezondheid ook medische beschermingsmiddelen gedoneerd ten behoeve van bejaardentehuizen.

De PAHO/WHO vertegenwoordigster in Suriname, dr. Karen Lewis-Bell, zei dat met de verhoogde overdracht van besmettingen, op dit moment, rond de 250 per dag, deze PPE (handschoenen en schorten) erg nuttig zullen zijn om gezondheidswerkers te beschermen terwijl ze zich toewijden aan patiëntenzorg.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: