EZ neemt grote partij illegale Covid-testen in beslag

Een gemengd team bestaande uit ambtenaren van de Economische Controle Dienst (ECD) van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ), Justitie en Politie en het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg, BOG, heeft woensdag 9 juni een grote partij illegale Covid-testen in beslag genomen, aldus een donderdagavond 10 juni uitgebracht persbericht van EZ.

Deze testen werden gewoon op daartoe onbevoegde locaties verkocht, zonder toestemming van het ministerie van Volksgezondheid (VG) en ook zonder enige vergunning van EZ.

Het komt geregeld voor, dat personen ertoe overgaan om zichzelf te testen en vervolgens hun resultaten ook niet doorgeven, wat de situatie niet alleen zorgwekkender maakt, maar ook de volksgezondheid onnodig in gevaar brengt, aldus EZ.

Tegen personen die zich schuldig maken aan dit soort praktijken zal streng worden opgetreden, omdat niet getolereerd zal worden dat onze gezondheidssituatie wordt verergerd.

Vermeldenswaard is, dat de Covid-testen tot medische verbruiksartikelen behoren en er is dus voor de verkoop ervan een vergunning nodig. Op een ieder die dergelijke testen wil te verkopen wordt een beroep gedaan om meteen contact op te nemen met de ministeries van VG en EZ voor de nodige toestemming.

Het onderzoek naar de in beslag genomen Covid-testen wordt voortgezet.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: