De Sparibrug is aan het instorten

Enkele jaren geleden werden boomstammen gelegd over de Sparikreek in het Tibiti-gebied, met daarop een rubberen overdekking. Vervolgens werd het opgevuld met lateriet. In 2018 dreigde de Sparibrug al in te storten. Het vermoeden bestond toen, dat de leggers doorgezakt waren, waardoor het lateriet weg spoelde. Recentelijk is de Sparibrug weer aan het instorten.

De districtssecretaris van Para, Sherwin Pique, geeft in een gesprek met Dagblad Suriname aan, dat de dorpen Bigi Poika, Tibiti, Apoera en Witagron zijn geïsoleerd als gevolg van wateroverlast op de weg en de instorting van de Sparibrug.

“Houtondernemers zijn nu bezig de voorbereiding te doen om de Sparibrug te herstellen in samenwerking met het ministerie van Openbare Werken en het Commissariaat Para.” Hij geeft verder aan, dat er afspraken zijn gemaakt voor dinsdag 15 juni, om houtmaterialen bij de brug uit te laden. “De ondernemers zijn op dit moment bezig met het vellen van hout.”

SK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: