Covid-19 checkpoint AZP Abraham Samsonstraat naar KKF-terrein

‘Noodhospitaal opgezet op terrein van de KKF’

Gelet op de enorme toename van het aantal besmettingen met Covid-19 en het daardoor toegenomen aantal ziekenhuisbehoeftige (Covid-19 suspecte en Covid-19 positieve) patienten, is er een gebrek aan opvangmogelijkheden ontstaan op de locatie aan de Abraham Samsonstraat van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, AZP.

‘Hierdoor zijn wij genoodzaakt het Covid-19 checkpoint ingaande vrijdag 11 juni te verhuizen naar het KKF-terrein waar een “noodhospitaal” is opgezet’, zo laat de directie van het AZP vrijdagavond in een persbericht weten.

Wie kan terecht bij de COVID-19 checkpoint op het KKF-terrein?

Het Covid-19 checkpoint op het KKF-terrein is uitsluitend voor patiënten die eventueel moeten worden opgenomen:

positieve patienten in thuisisolatie en suspecte patienten in thuisquarantaine die verslechteren, bij voorkeur vooraf aangekondigd door de huisarts;

patiënten vanuit de verschillende swabunits die opnamebehoeftig zijn, die vooraf zijn aangekondigd.

Het Covid-19 checkpoint op het KKF-terrein is te bereiken via de ingang aan de Benjaminstraat en telefonisch via de centrale van het AZP 442222 toestelnummers 8832 en 8833.

De patiënten die de SEH op het AZP-terrein bezoeken (uitsluitend niet covid-gerelateerde spoedgevallen), moeten bij de triagepost dichtbij de ingang enkele korte vragen beantwoorden om gescreend te worden op covidklachten. ‘Het is in uw eigen belang om de vragen naar waarheid te beantwoorden!’
Huisartsen gevallen dienen zich te melden bij hun huisarts of de wachtdokter.

Let wel: Mensen met milde covid-klachten, die niet ziek genoeg zijn voor opname, moeten naar de reguliere swabposten om te swabben.

‘We doen een beroep op een ieder om zich te houden aan de voorgeschreven Covid-19 maatregelen en zich te laten vaccineren!

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: