Winnaars en finalisten Copa America 2021
DOOR CHRIS DINSDALE

13 juni 2021 – 10 juli 2021 – De Copa América 2021, georganiseerd door Brazilië, is de 47e editie van de competitie die in 1916 begon als het Zuid-Amerikaanse kampioenschap.

Uruguay, Argentinië of Brazilië hebben op acht na alle trofeeën in de geschiedenis van het toernooi opgeëist. Brazilië is de titelverdediger en versloeg Peru in 2019 op eigen bodem en won daarmee hun negende titel.

Sinds 1993 heeft het toernooi over het algemeen 12 teams gehad – alle 10 CONMEBOL-teams plus twee teams van andere confederaties. Dit jaar zullen echter alleen continentale teams Brazilië, Argentinië, Bolivia, Chili, Colombia, Ecuador, Paraguay, Peru, Uruguay en Venezuela deelnemen vanwege Covid-19-beperkingen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: