De vrouw van de Mexicaanse drugsbaron El Chapo pleit schuldig aan Amerikaanse drugshandel en andere aanklachten.

De vrouw van de beruchte Mexicaanse drugsbaron Joaquin “El Chapo” Guzman pleitte donderdag schuldig aan federale aanklachten in een rechtbank in Washington, DC, in verband met beschuldigingen dat ze haar man hielp zijn criminele imperium van miljarden dollars te runnen.

Emma Coronel Aispuro verscheen in de rechtbank van het District of Columbia voor een hoorzitting over een pleidooiovereenkomst met betrekking tot drie aanklachten, waaronder een enkele aanklacht van samenzwering om cocaïne, methamfetamine, heroïne en marihuana in de VS te verspreiden. Coronel droeg een groen gevangenisuniform en een wit gezichtsmasker en sprak via een tolk tijdens de hoorzitting, toen ze haar schuldbekentenis deed.

Ze had eerder niet schuldig gepleit voor de beschuldigingen, die haar in verband brachten met misdaden begaan door haar veroordeelde echtgenoot, de drugsbaron, bijgenaamd ‘El Chapo’.

Coronel zou nu een levenslange gevangenisstraf krijgen voor samenzwering om heroïne, cocaïne, methamfetamine en marihuana in de VS te verspreiden, waar een verplicht minimum van 10 jaar gevangenisstraf op staat. Ze zou ook tot 20 jaar gevangenisstraf kunnen krijgen voor samenzwering om geld wit te wassen en nog eens 10 jaar voor het aangaan van eigendomstransacties die verband houden met een aangewezen buitenlandse drugshandelaar.

Ze riskeert ook boetes van in totaal meer dan 10 miljoen dollar. Haar veroordeling staat gepland voor 15 september.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: