Unicef: ‘We verliezen terrein in de strijd tegen kinderarbeid’

Het aantal kinderen dat wereldwijd kinderarbeid verricht, is voor het eerst in twintig jaar gestegen.

De afgelopen vier jaar is het aantal kinderen dat kinderarbeid verricht wereldwijd gestegen tot 160 miljoen, een stijging van 8,4 miljoen. Dat blijkt uit een nieuw rapport van de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO) en Unicef, de kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties.

In Sub-Sahara-Afrika werden de afgelopen vier jaar 16,6 miljoen meer kinderen in kinderarbeid geduwd. Dat heeft vooral te maken met de sterke bevolkingsgroei in de regio, terugkerende crises, extreme armoede en ontoereikende sociale bescherming.

Ook de pandemie heeft ervoor gezorgd dat meer kinderen aan het werk zijn geslagen. Zelfs in regio’s waar in 2016 vooruitgang werd geboekt – zoals onder meer in Azië en Latijns-Amerika – heeft het coronavirus die positieve evolutie in het gedrang gebracht. Wereldwijd lopen 9 miljoen meer kinderen het risico om tegen eind volgend jaar kinderarbeid te moeten verrichten als gevolg van de pandemie, stelt het rapport.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: