Joe Biden en Vladimir Poetin ontmoeten elkaar in  Genève.

De Amerikaanse president Joe Biden en zijn Russische collega Vladimir Poetin ontmoeten elkaar volgende week woensdag op hun eerste top in een landhuis uit de achttiende eeuw aan het Meer van Genève.

Biden is die dag voor de laatste ontmoeting op zijn eerste buitenlandreis als president in Villa La Grange.

Voor vertrek uit de VS, zei de Amerikaanse president tegen journalisten, dat het doel van zijn reis is ‘het versterken van de bondgenootschap en Poetin en China duidelijk maken dat Europa en de Verenigde Staten een hechte band hebben’.

Op 16 juni heeft Biden in het Zwitserse Genève, ter afsluiting van zijn Europese reis, een topontmoeting met de Russische president Vladimir Poetin. Hij zal het daar onder meer hebben over de aanvallen van Russische hackers en de onrust in Oost-Oekraïne.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: