Bushokjes in Brokopondo worden niet onderhouden

In het district Brokopondo beschikken alle dorpen die over land bereikbaar zijn over een bushokje op de hoek van de afslag naar het dorp. Die bushokjes zijn bedoeld voor mensen die op een bus moeten wachten voor een rit naar de stad, maar ook naar een van de andere dorpen in het district. 

Vroeger werden de bushokjes gebouwd door de dorpelingen zelf. Het waren meestal in hout opgetrokken kraampjes. In de periode 2006 tot 2007 heeft het Canadese goudbedrijf IAmGold alle wachthuisjes gerenoveerd, opgetrokken van steen en overgedragen aan de gemeenschap. 

Het trieste van dit allemaal is, dat deze bushokjes  er vandaag de dag verwaarloosd uitzien. Het is duidelijk dat ze jarenlang niet zijn schoongemaakt. Het antwoord op de vraag wie verantwoordelijk is voor het onderhoud is simpel. Op de eerste plaats zijn het de dorpsgemeenschappen zelf, maar dat gebeurt niet, dus de districtsoverheid zou dan de verantwoordelijkheid moeten nemen, in deze het commissariaat. 

Opvallend is overigens, dat de bushokjes tijdens de vorige regeerperiode allemaal in een paarse kleur zijn geschilderd. 

VP

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: