Belfort (ABOP) wil sneltesten voor onderwijs

Edward Belfort (ABOP) pleit voor sneltesten, zoals dat in Nederland gebeurd, om het onderwijs ook hier weer snel op gang te brengen. “Want als kinderen eenmaal uit het ritme zijn dan is het moeilijk om ze weer gemotiveerd te krijgen”, laat de volksvertegenwoordiger weten. 

Het Assembleelid ziet het daarom als een voordeel wanneer Suriname ook zou kunnen beschikken over sneltesten voor de leerlingen hier. 

Door gebruik te maken van zelftesten in het onderwijs- en in de kinderopvanginstellingen kunnen corona-uitbraken worden voorkomen of verkleind. Het voordeel hiervan is, dat het fysiek onderwijs op de scholen of instellingen weer doorgang kunnen vinden. De zelftest is een aanvulling op de bestaande corona maatregelen op school of de instelling. In Nederland is de zelftest vrijwillig.

Zowel medewerkers als leerlingen in het voortgezet onderwijs in Nederland hebben vanaf 19 april dit jaar de mogelijkheid gekregen om zichzelf te laten testen op het coronavirus waarbij het zo is geregeld, dat scholen zelftesten voor dit doel ontvangen.

Door deze werkwijze kan een eventuele besmetting onder leerlingen of personeel zo snel mogelijk gesignaleerd worden. 

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: