Wedstrijdschema Copa America 2021
DOOR CHRIS DINSDALE

13 juni 2021 – 10 juli 2021 – In de Copa América 2021 speelt gastland Brazilië tegen Venezuela in de openingswedstrijd van het toernooi, terwijl eeuwige zwaargewichten Uruguay en Argentinië elkaar ontmoeten in een langverwachte groep podium botsing. Het Maracana-stadion van Rio de Janeiro organiseert de finale op 10 juli.

In het toernooi van 2021 keert de Copa América terug naar Brazilië nadat zowel Argentinië als Colombia van het toernooi werden ontdaan. Brazilië is ook titelverdediger na het verslaan van Peru in de finale van 2019.

Sinds 1993 heeft het toernooi over het algemeen 12 teams gehad – alle 10 CONMEBOL-teams plus twee teams van andere confederaties. Dit jaar zullen echter alleen continentale teams Brazilië, Argentinië, Bolivia, Chili, Colombia, Ecuador, Paraguay, Peru, Uruguay en Venezuela deelnemen vanwege Covid-19-beperkingen.

Wedstrijden worden gespeeld in de steden Brasilia, Cuiaba, Goiania en Rio de Janeiro.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: