Wijnaldum, blijft het Barcelona of wordt het toch PSG…. – PSG biedt dubbele salaris

Waar ligt de toekomst voor Georginio Wijnaldum: bij FC Barcelona of toch bij Paris Saint-Germain, PSG? De middenvelder kan bij Paris Saint-Germain een veel hoger salaris verdienen dan bij FC Barcelona, de club waar hij al een akkoord mee had.

ESPN meldde vrijdag 4 juni, dat PSG de Wijnaldum-transfer wil kapen. Dat werd even later bevestigd door andere Spaanse kranten en transferexpert Fabrizio Romano. Volgens Romano heeft Barcelona wel de medische keuring gepland, geheel volgens schema. 

Bij zowel Barcelona als PSG kan Wijnaldum een contract voor drie seizoenen tekenen. Het grote verschil zit hem in het salaris. Bij PSG kan Wijnaldum twee keer zoveel verdienen als in Spanje. Volgens El Chiringuito gaat het om acht miljoen euro per jaar:

In Spanje ligt een contract voor vier miljoen euro klaar. 

Andere Spaanse bronnen reppen zelfs over drie miljoen euro, maar duidelijk is dat Barcelona niet op kan tegen de financiële sterkte van PSG. 

Overigens, PSG zou niet zijn vergeten hoe FC Barcelona op de valreep Frenkie de Jong wegkaapte. En die truc zouden de Parijzenaren nu willen uithalen in het geval van Wijnaldum. PSG weet dat Barcelona alle eindjes aan elkaar moet knopen op financieel gebied en is dan ook ver boven het bod van voorzitter Joan Laporta gaan zitten.

Het is aan Wijnaldum om een besluit te nemen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: