Speciale herdenkingsenveloppe in kader 45 jaar diplomatieke banden met China

Het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking heeft een speciale herdenkingsenveloppe uitgegeven vanwege het feit, dat op 28 mei 1976 Suriname en China het zogenoemd Gezamenlijke Communique in New York ondertekenden voor het starten van diplomatieke betrekkingen tussen beide landen.

Minister Albert Ramdin heeft vrijdag 4 juni uit handen van de algemeen directeur van Surpost, Ravin Dahoe, deze enveloppe in ontvangst genomen tijdens een korte ceremonie op het ministerie.

Op de voorzijde van het carnet staan afbeeldingen van twee projecten die met de ondersteuning van de Chinese autoriteiten tot stand zijn gekomen, het Wanica Ziekenhuis en de brug bij Beekhuizen onder het Dalian IV-project.

De tekst aan de binnenzijde van het carnet luidt: “Geïnspireerd door de historische banden en het strategisch partnerschap tussen onze landen en volkeren, evenals de solide diplomatieke betrekkingen”.

Voor wat betreft de zegels is gekozen voor de afbeeldingen van een jongen en meisje in Chinese klederdracht.

President Chandrikapersad Santokhi ontving tijdens de virtuele receptie georganiseerd ter herdenking van dit jubileum, als eerste een getekend carnet ontvangen van minister Ramdin.

Ook China zal een herdenkingsenveloppe uitgeven.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: