Nederlander opgepakt voor planten marihuana – Man zegt planten te telen voor eigen gebruik

De Nederlander A.M. is dinsdagavond 1 juni na verkregen informatie in zijn woning aan de Catharina Sophiastraat door de politie van het bureau Calcutta opgespoord en aangehouden. Hij werd ervan verdacht marihuana te planten op zijn erf, aldus het Korps Politie Suriname in een persbericht vrijdag 4 juni. 

Toen agenten ter plaatse waren, stelden zij een onderzoek in op het terrein. Daarbij werden vijf marihuana planten aangetroffen, waarvan één meer dan drie meter hoog was.

M. verklaarde de planten te hebben geteeld, aangezien hij in het buitenland vijf marihuana planten mag bezitten en ervan uit te zijn gegaan dat dit ook in Suriname is toegestaan. Verder gaf hij aan de planten voor eigen gebruik te hebben geplant.

De planten werden in beslag genomen, waarna hij samen met de softdrugs werd overgebracht naar het politiebureau. Na overleg met het Openbaar Ministerie werd de verdachte door de politie in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: