Lions Club Paramaribo Central verzamelt weer oud papier, in kader Wereld Milieudag

In het kader van Wereld Milieudag op zaterdag  5 juni heeft Lions Club Paramaribo Central haar milieuproject, inzamelen van oud papier om te recyclen, weer opgepakt. 

De bedoeling van dit project is dat afval papier – oude kranten en printpapier – wordt opgehaald bij kantoren die deze vooraf hebben versnipperd en verzameld, om via de Lions Club af te staan aan een recyclingbedrijf. Het recyclingbedrijf produceert hiermee vervolgens eierrekken voor de Surinaamse markt. 

Middels dit project wordt het roekeloos verbranden van papier in de openlucht tegengegaan, met als gevolg dat wij de uitstoot van giftige stoffen in de atmosfeer beperkt houden, aldus lion Glenn Tewari President van Lions Club Paramaribo Central. 

De Lions voert internationaal diverse milieu projecten uit. Zo ook in Suriname. Lions Club Paramaribo Central werkt graag aan het schoonhouden van de omgeving in Suriname. Een ander milieuproject welke Lions Club Paramaribo Central heeft georganiseerd, is het ‘plant a tree’ project waarbij diverse groente- en fruitbomen voor scholen en sociale instellingen in de grond zijn gedaan. Ook aan het mangrove project van professor Sieuwnath Naipal van de Anton de Kom Universiteit is een grote bijdrage geleverd door de Lions van Paramaribo Central. 

‘Het is ook onze taak om moeder natuur te beschermen tegen het roekeloos gedrag van de mens’, aldus lion Glenn Tewari President van Lions Club Paramaribo Central.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: