Nationale St. Hindostaanse Immigratie plant nieuwe Niemboom

Het is niet echt bekend, dat het oudste monument ter herdenking van de Hindostaanse Immigratie in Suriname de Niemboom aan de Waterkant is geweest, zo laat zaterdag 5 juni de Nationale Stichting Hindostaanse Immigratie weten.

Het heeft gestaan naast het monument der gevallenen. De boom is door ouderdom en slecht onderhoud niet lang geleden afgestorven en hierna verwijderd, omdat het een gevaar voor het publiek vormde.

Dit monument, de Niemboom, is op 5 juni 1948 geplant bij de herdenking van 75 jaar Hindostaanse Immigratie. Bij deze gelegenheid was wijlen mr. Jagernath Lachmon aanwezig.

Hierna zijn alle grote Hindostaanse Immigratie herdenkingsactiviteiten gestart met een bloemenhulde bij de Niemboom.

Op initiatief van de Stichting Mata Gauri, de Nationale Stichting Hindostaanse Immigratie (Lalla Rookh) en de Jongerenvereniging Nauyuga is zaterdag een nieuwe jonge Niemboom geplant door de Santram Khusial, Farid Ketwaru en Soerin Goerdayal zodat de activiteiten in verband met herdenking van de Hindostaanse Immigratie, altijd kunnen starten op de plek van het oudste monument van de Hindostaanse Immigratie in Suriname.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: