Veel studenten in Para hebben geen vaste internet aansluiting

Sinds de Covid-pandemie zijn intrede heeft gedaan, hebben leerlingen en studenten online lessen moeten volgen. Heel wat studenten in Para beschikken echter niet over een vaste internet aansluiting, waardoor ze iedere keer beltegoed moeten kopen, om internet te activeren op hun mobiel.

Een studente die op het universiteit zit vertelt in gesprek met Dagblad Suriname: “Bij mij in de buurt is er geen mast, waardoor wij geen wifi aansluiting kunnen hebben. Ik gebruik een mifi box van Digicel. Maar, voor een dataplan van 20gb betalen we SRD 389 voor 30 dagen. Er wonen hier 9 mensen die het allemaal gebruiken voor social media, maar ook voor de school. Waardoor het de 30 dagen niet haalt. Hierdoor moeten we dus 2 tot 3 keren een dataplan in een maand activeren. Speciaal voor de school.” 

Een studente van het Natin geeft ook aan hoe moeilijk zij het heeft. “Ik heb elke week zo een 3 keren online lessen, elke week geef ik SRD 40 uit aan internet. Soms meer zelfs, als ik voor een week internet zet is dat SRD 89. Ik mis de online lessen soms, omdat ik geen geld heb om internet te activeren, het enige wat ik kan doen is dan zelfstudie met de leerstof die ik al heb.”

Ze geeft aan dat een student aan de OD (Onderdirecteur) kan doorgeven dat hij of zij geen lessen kan volgen en er wordt dan rekening met de student gehouden. Maar, zo mist ze wel veel uitleg. “Een docent zei een keer dat ik offers moet brengen, maar ik kan niks eraan doen als ik niet werk. Van waar moet ik dat geld halen? Sommige docenten hebben ook geen vast internet, maar zij hebben elke maand een inkomen. Sommige van ons hebben ouders die het niet breed hebben, of het alleen kunnen permitteren om eten op tafel te zetten.” 

Ook een studente van het Lyceum doet haar verhaal. “Ik vind het heel moeilijk om online lessen te volgen, omdat ik geen vast internet heb. Ik zet voor een week internet, zodat ik mijn lessen kan volgen. Maar, de mb’s zijn niet genoeg waardoor het opraakt vóór die 7 dagen. Per maand geef ik meer dan SRD 600 uit aan internet. Ik vind het lastig want het is best wel duur.”

Veel studenten en leerlingen moeten dus heel wat moeilijkheden overbruggen, om hun online lessen te kunnen volgen.

SK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: