Mexico schenkt Suriname twee medische ventilatieapparaten

Een delegatie van het Mexicaanse Agentschap voor Internationale Ontwikkelingssamenwerking (AMEXID, Agencia Mexicana de Cooperación Internacional para el Desarrollo) is donderdag 3 juni op de J.A. Pengelluchthaven geland voor de schenking van twee medische ventilatieapparaten. 

De delegatie, bestaande uit de Executive Director van AMEXID Laura Elena Carrillo Cubillas, Director General Mesoamerican Project Gloria Sandoval Salas, Consultant Carlos Alfredo Sánches Barón, Brigadier-Generaal Manuel Alejandro Velazco Villanueva en de bemanningsleden van de Mexicaanse Luchtmacht, heeft de schenking gedaan namens de Mexicaanse overheid. 

Bij aankomst op de luchthaven werd de delegatie ontvangen door de directeur Algemeen Beheer en Consulaire Zaken van het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, Luziano Truideman, en de directeur van Volksgezondheid Rakesh Gajadhar Sukul. Verder waren ook aanwezig de plaatsvervangend bevelhebber van het Nationaal Leger luitenant-kolonel Werner Kioe A Sen, onderdirecteur van Volksgezondheid Tania Sanrochman-Kioe A Sen en Henk Esajas Honorair Consul van Mexico in Suriname. 

De schenking doet Mexico aan Suriname om de gezondheidssector verder te versterken en beter bewapend te zijn in de strijd tegen de Covid-19 pandemie. De Surinaamse overheid is Mexico zeer erkentelijk voor deze schenking.
Naast Suriname gingen ook ventilatieapparaten naar Belize, Bolivia, Guatemala, Guyana, Haití, Dominicaanse Republiek, Santa Lucía, Sr. Vincent & the Grenadines en Trinidad & Tobago.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: