Frankrijk levert binnenkort zo’n 1 miljoen mondkapjes

Frankrijk blijkt een belangrijke partner van Suriname te zijn in de strijd tegen de Covid-pandemie. Op 1 juni ontving Suriname een voorraad Covid-tests van buurland Frans Guyana (zie foto) en op 29 mei leverden de Fransen een voorraad zuurstof voor de Surinaamse ziekenhuizen, dat in een speciale tank op een truck vanuit Kourou in Frans Guyana naar Paramaribo werd vervoerd.

Dagblad Suriname heeft donderdag 3 juni van een betrouwbare bron vernomen, dat binnen een week of twee Suriname zo’n 1 miljoen mond-/neus beschermingskapjes van Frankrijk zal ontvangen en beademingsapparatuur voor ambulances. 

De Franse ambassadeur Antoine Joly laat Dagblad Suriname in een reactie weten nog niet inhoudelijk te willen reageren, maar laat wel doorschemeren dat ‘eraan gewerkt’ wordt.

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: