Man (30) te Latour bedreigt en mishandelt zijn moeder

De 30-jarige M.J. is maandag 24 mei door de politie van het bureau Latour aangehouden, nadat zijn moeder een dag eerder de politie had ingeschakeld, omdat de zoon de vrouw en huisgenoten met de dood had bedreigde en ook nog eens had gedreigd om de woning van zijn moeder in brand te steken. Dit bericht het Korps Politie Suriname woensdagmiddag 2 juni.

Bij aankomst van de politie bleek de verdachte te zijn verdwenen. Onderzoek wees uit, dat de man, die naar zeggen van de moeder een patiënt is van het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS), het tot een gewoonte had gemaakt haar zonder enige reden te bedreigen. 

Zonder enige aanleiding mishandelde M.J. zijn broer op 23 mei. De man werd daarbij door zijn moeder aangesproken omtrent zijn gedrag. Dit viel niet in goede aarde bij hem, waarop hij tekeer ging tegen zijn moeder en alle huisgenoten met de dood bedreigde. In zijn woedeaanval greep hij naar een lege bierfles en gooide die op zijn moeder. Zij liep hierdoor een snijverwonding op aan haar linkerschouder en de glasscherven kwamen in het haar van de vrouw terecht. Het slachtoffer wenste echter geen medische behandeling.

M.J. begaf zich in de morgen van 24 mei weer naar de woning van zijn moeder en ging erg tekeer. De agressieve man werd door omstanders aangehouden en overgedragen aan de ingeschakelde politie.

Bij de voorgeleiding ontkende de man PCS-patiënt te zijn. Na afstemming met het Openbaar Ministerie werd hij voor mishandeling en bedreiging door de politie in verzekering gesteld

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: