Vortex Cessna loopt schade op bij landing op airstrip Cottica in Lawa-gebied

Het Dagblad Suriname heeft vernomen, dat een Cessna-vliegtuigje van Vortex Aviation, gevestigd op het vliegveld Zorg en Hoop in Paramaribo, woensdag 2 juni schade heeft opgelopen bij de landing op de Cottica airstrip in het Lawa-gebied.

Het toestel heeft aanzienlijke schade opgelopen. Het is nog niet bekend wat er kennelijk bij de landing is mis gegaan.

Aanvaring Vortex-directeur en minister Achaibersing

Het zou gaan om het toestel waarover in maart van dit jaar in De Nationale Assemblee minister Armand Achaibersing nog sprak en stelde, dat het vliegtuigje via de Surinaamse Postspaarbank met gelden van het ministerie van Financiën was aangekocht.

Volgens de directeur van Vortex Aviation, Gilbert Samuels, ging het om een normale lening voor de aankoop van het toestel. Daaraan zou een sociaal-economisch project voor de inheemse gemeenschap van het dorp Apetina gekoppeld. Dat er medio maart gelden werden teruggestort bij de SPSB, omdat er te veel zou zijn geoffreerd, klopte volgens hem niet. Er waren medio maart gewoon twee aflossingen verricht, maar dat gebeurde feitelijk te laat en daarvoor werd Samuels juridisch aangemaand. Samuels en Achaibersing verschilden ook van mening over het aankoopbedrag. Daarnaast hangt er rond het toestel een mist rond mogelijke drugstransporten.

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: