President Santokhi opent Suriname Energy, Oil and Gas Summit 2021

De Suriname Energy, Oil and Gas Summit (SEOGS) 2021, waarvan Staatsolie de gastheer is, werd dinsdag 1 juni gehouden. Deze online conferentie werd geopend door president Chandrikapersad Santokhi en vindt plaats op 1, 2 en 3 juni.

Aan de summit nemen diverse nationale, regionale en internationale personnel, bedrijven en organisaties deel. Annand Jagesar, Managing Director/CEO van Staatsolie Maatschappij Suriname N.V. sprak het welkomstwoord uit. 

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) stelde, dat Suriname open is voor business. Hij benadrukte het belang van het goed beheren van de inkomsten uit de olie- en gassector en een duurzame economie. De minister gaf ook aan, dat de grote interesse een teken is van de potentie en het succes van Staatsolie en de sector in ons land. 

David Abiamofo, minister van Natuurlijke Hulpbronnen, stelde dat Suriname op een kruispunt staat. Goedkope energie zal de toekomst bepalen, stelde hij.

President Santokhi, sprak dat deze regering een goed track record heeft en dat daardoor het vertrouwen in de regering groot is. “Wij gaan wet- en regelgeving hoog houden.”  Het staatshoofd wenste alle deelnemers een succesvolle summit toe. 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: