Greenheart niet eens met berichtgeving

Bond houdt voet bij stuk

Het bericht over besmettingen bij Greenheart Suriname wordt ontkend door het bedrijf. Het bedrijf stelt, dat het geen besmettingen heeft op de werkvloer.

Vorige week kreeg het hoofdkantoor in Paramaribo de melding, dat politie in Apoera de werkzaamheden zou stopzetten in opdracht van de districtscommissaris, zo laat het management weten. De reden hiervoor is volgens het bedrijf dat het niet over een dispensatie zou beschikken, maar opgemerkt wordt dat Greenheart wel over een digitale dispensatie beschikt. “De werknemers hebben niet het werk neergelegd, maar de politie is overgegaan tot sluiting van het bedrijf.”

Het management laat verder weten, dat het bedrijf zich vanaf het begin houdt aan de Covid-maatregelen en controleert of medewerkers zich goed voelen.” In ieder geval waren mogelijke besmettingen niet de reden van de sluiting door de politie, maar de foute informatie dat Greenheart geen dispensatie zou hebben. “Uit voorzorg kunnen mensen met een griepje niet aan het werk verschijnen.” Greenheart bevestigt wel, dat er medewerkers besmet zijn. “Maar, wij zullen nooit mensen laten werken die besmet zijn.” Greenheart geeft ook aan, dat de werkplaats elke dag na het werk wordt ontsmet.

Bond  

De secretaris van de vakbond bij Greenheart, Claudette Etnel, houdt echter voet bij stuk dat de medewerkers het werk hebben neergelegd uit vrees voor besmetting.

Een werkneemster bevestigt tegenover Dagblad Suriname besmet te zijn geweest. Zij is ondertussen ontslagen uit het ziekenhuis. De broer van een medewerker vertelt, dat zijn broer momenteel vecht voor zijn leven in het ziekenhuis. De man ademt zwaar en moeizaam. Beide mannen zijn medewerkers van Greenheart bevestigt Claudette Etnel. “Mijn broer is iets stabieler nu.” De bond zegt woensdag een brief naar de minister van Arbeid te sturen.
RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: