Man (35) verdacht van verkrachten 24-jarige vrouw in Coronie

Het Korps Politie Suriname bericht woensdagmiddag 2 juni, dat de 35-jarige L.D. op zaterdag 29 mei voor verkrachting van een vrouw (24) op een woonadres in het district Coronie is aangehouden.

De vrouw was samen met enkele personen voor het doorbrengen van het lodown weekend naar het district afgereisd. Het gezelschap huurde een woning waarin zij verbleven en zich vermaakten, aldus de politie.

Het voorlopig politieonderzoek wijst uit, dat L.L. in het weekend ook in Coronie was en op 29 mei op bezoek ging bij de groep die de woning had gehuurd. Een overgroot deel van de mensen zat op het balkon, terwijl er op het voorterrein luide muziek werd afgespeeld.

Op een bepaald moment stapte L. de woning binnen en zag de jonge vrouw in een kamer liggen. Hij begaf zich in de kamer, deed de deur op slot en duwde de vrouw op het bed. Hierna werd de jonge vrouw seksueel misbruikt. Het slachtoffer riep om hulp, maar door de luide muziek heeft niemand haar gehoord.

Na het misbruik verliet L.L. de kamer en wendde zich weer tot het gezelschap. Het slachtoffer ging vervolgens in bad en zat daarna te huilen. Ze verklaarde aan één van de huisgenoten, die had opgemerkt dat ze huilde, wat haar overkomen was. De politie van Coronie werd direct in kennis gesteld en begaf zich ter plaatse. 

De verdachte werd in de kraag gevat en overgebracht naar het politiebureau. Na overleg met het Openbaar Ministerie is hij door de politie in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: