Diamanten huwelijk voor echtpaar Kromotaroeno-Kartooetomo

Het echtpaar Kromotaroeno-Kartooetomo heeft haar 60-jarig huwelijk gevierd. Volgens het Burger Informatie Centrum Wanica Zuid-Oost woont het echtpaar in het ressort Lelydorp. Uit handen van de districtssecretarissen mocht het echtpaar een bloemstuk, een felicitatiekaart en een ingelijste foto in ontvangst nemen. De middelen die gepaard gaan bij zo’n jubileum worden overgemaakt op een bank rekeningnummer opgegeven door het echtpaar.

Echtgenoot Kromotaroeno, Marimin, is geboren op 7 april 1939 in het district Suriname. Hij heeft de GLO-school doorlopen. Na het huwelijk startte hij zijn loopbaan bij de dienst s’ Lands Bosbeheer. Daarna was hij werkzaam bij de Bruynzeel maatschappij. Hij vervolgde zijn loopbaan bij het ministerie van Openbare Werken, maar vanwege bijzondere omstandigheden nam hij vroegtijdig zijn ontslag. Naast zijn baan had hij ook hobby’s en dat waren het bespelen van de gamelan, toneelspelen in een toneelgroep en zingen. 

Echtgenote Kartooetomo, Wartimah, zag het levenslicht op 2 oktober 1945 in het district Suriname. Na het huwelijk had zij altijd de zorg voor het gezin. 

Het huwelijk van het echtpaar was gearrangeerd door de wederzijdse ouders. Op 1 juni 1961 stapten zij in het huwelijk in het district Suriname. Uit het huwelijk zijn 10 kinderen geboren, 5 zonen en 5 dochters. Zij kregen 8 kleinkinderen en 4 achterkleinkinderen. De mooie momenten in het leven van het echtpaar zijn de geboorte van hun kinderen en het opzetten van hun eigen woning. Als geloof belijden zij de Islam. Zij bezochten de Rukon Muljo Islamitische moskee aan de De Craneweg. 

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: