VS en Suriname bundelen krachten in strijd tegen cybercriminaliteit

Hacken, diefstal, fraude – het bestrijden van cybercriminaliteit over de internationale grenzen heen is in ieders belang. Het voorkomen van cyberaanvallen beschermt niet alleen individuen, maar draagt ​​ook bij aan de bevordering van de rechtsstaat, die essentieel is voor sociale en economische ontwikkeling, aldus de Amerikaanse ambassade in Paramaribo in een woensdag 2 juni uitgebracht persbericht.

Afgelopen maand, mei,  hebben de Amerikaanse ambassade in Suriname en het Amerikaanse Federal Bureau of Investigation (FBI) cyberanalyse training gegeven aan meer dan 20 Surinaamse functionarissen die werkzaam zijn op computer-, onderzoeks- en beveiligingsgebied. De cursus werd virtueel gehouden vanwege Covid-19-beperkingen en bood informatie en kennis die ervoor zorgt dat de deelnemers beter zijn toegerust om cybernetwerken in heel Suriname te verdedigen en te beheren.

De training was slechts een van de vele inspanningen die werden geleverd ter ondersteuning van het gezamenlijke doel van de VS en Suriname om de rechtsstaat te versterken door de capaciteit van lokale wetshandhavingsinstanties op te bouwen.

“Als de criminelen op afstand worden gehouden, winnen we allemaal”, zegt Sondra Fisher, de regionale veiligheidsfunctionaris van de Amerikaanse ambassade, wiens kantoor de training coördineerde. “We zullen blijven zoeken naar nieuwe manieren om best practices te delen tussen Amerikaanse en Surinaamse wetshandhavers.”

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: