Er komt maar geen verandering in de lockdown-chaos

“De situatie moet onmiddellijk anders aangepakt worden” zeggen enkele burgers woensdagochtend 2 juni tegenover Dagblad Suriname. 

“De eerste dag van de total lockdown waarop men inkopen mocht doen, kon ik me van de drukte nog voorstellen, maar dat je op de tweede dag ook een nog drukke situatie meemaakt verbaast mij. Van de werkende mensen kan ik begrijpen, maar wat zoekt men over straat als je geen boodschappen moet doen?”, vraagt Cedrik zich af. 

“Bij enkele winkels waar men boodschappen aan het doen is zie je enkele heren zitten en een babbeltje maken. En niet dat zij inkopen moeten doen. Bij de vier winkels waar ik ben geweest heb ik bij alle drie hetzelfde geval meegemaakt. En bij een van hen zag je een pro wagen met drie politieagenten die maar keken en niets eraan hebben gedaan. Ik vraag me af hoe de winkels iedere keer zo druk zijn.”

“Ruw geschat geef ik per week SRD 1.500 uit alleen aan voedingsmiddelen. Boodschappen per maand doen telt niet meer”, benadrukt een andere burger.

“Om alleen twee pakken bouten en drie andere kleine dingen te kopen voor mijn moeder thuis en voor mij thuis heb ik op een dag SRD 700 neer moeten tellen. En dan is het wel kip voor de hele week, maar de resterende dingen zijn voor een dag. Ik ben dus vrijdag weer genoodzaakt spullen te kopen om het voor het weekend te overleven. Er moet echt een oplossing gebracht worden voor de prijs. Maar, als het zo doorgaat dan weet ik niet hoe morgen eruit zal zien”, zegt de burger. 

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: