IMEAO- en Natin-studenten vragen zich af wat er met hen zal gebeuren

Minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft dinsdag 1 juni tijdens de zoom-persconferentie van het ministerie de overgangsnormen gepresenteerd voor het schooljaar 2020/2021. Hierbij legde ze de focus op de GLO, Mulo, VWO en Havo.

De studenten van het IMEAO en Natin (zie foto, Natin) voelen zich echter buitengesloten, zij willen ook weten wat er met hen zal gebeuren qua overgangsnormen. Ze reageren allemaal op social media met de vraag, “Waar zijn wij?” 

In gesprek met Dagblad Suriname zegt een studente van het Natin: “Het enige wat ik erg vind is, dat wij als studenten komen te zitten met weinig informatie, omdat we een heel kwartaal overslaan. Hetzelfde gebeurde in de eerste klas, het 3de kwartaal werd overgeslagen en dat is  nog steeds niet ingehaald. Ook al zouden de scholen nu open gaan, het zou zwaar worden. Door de situatie in het land heb je nu niks aan school, het is gewoon jobs zoeken en het maar zien te  overleven.” 

Heel weinig studenten zijn nog gemotiveerd en natuurlijk zitten ze ook met heel wat vragen omtrent hun studierichting.

SK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: