Reizigers uit Suriname naar Nederland: quarantaine plicht en dubbele testverplichting

Nederland heft alle vliegverboden naar Zuid-Amerika op

Nederland heeft alle vliegverboden voor Zuid-Amerika, India en Zuid-Afrika per 1 juni opgeheven. Ze zijn volgens Den Haag niet meer nodig. Reizigers moeten wel verplicht in quarantaine als hun vertreklocatie op de lijst van ’zeer hoog risicogebieden’ staat. Op dit moment staan er 25 landen op de lijst, zo meldt de Nederlandse regering.

Wie naar Nederland komt moet een negatieve PCR-uitslag en een quarantaineverklaring bij zich hebben. Zonder de verklaring loopt men het risico op een boete van 95 euro.

Bij aankomst in Nederland moeten de reizigers volgens de nieuwe Corona Wet tien dagen in afzondering. Wie na vijf dagen negatief test mag weer naar buiten. De overheid kondigt controles aan. Wie niet bereikbaar is op het doorgegeven telefoonnummer of open doet op het opgegeven quarantaineadres kan een boete krijgen van 339 euro.

Voor landen waar een ’zorgwekkende virusvariant’ is, op de lijst staat onder andere Suriname, geldt nog een dubbele testverplichting. Naast de PCR-test moeten reizigers een negatieve sneltest van maximaal 24 uur oud (voor instappen) laten zien. Voor niet EU-inwoners geldt nog altijd een inreisverbod. Er zijn wel tal van uitzonderingen op de regel.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: